divendres, 3 d’abril del 2020

Els curtmetratges que més li agraden als menuts


Com tots sabem a les xiquetes i xiquets els atrau molt les pantalles, són la generació anomenada Natius Digitals. Per tant, val la pena aprofitar aquesta atracció que hi tenen per buscar recursos que, a part de ser lúdics i que els agraden, amb un alt valor educatius.  

En aquesta ocasió vos deixe una recopilació de curtmetratges que agradaran molt als xiquets i xiquetes. Són curts molt útils per treballar valors fonamentals com la tolerància, la convivència, la motivació, la solidaritat, l’esforç, la constància, el respecte, l’amistat, l’amor, la resolució de conflictes, la confiança i la por.

Com proposta, desprès de la visualització d’aquestos curtmetratges podeu mantenir converses molt interessants amb els vostres fills i filles.

·         For the birds.


La història d’aquest curtmetratge es desenvolupa en un cable telefònic on uns ocells es posen a descansar. De repent, apareix un ocell més gran que vol estar amb ells. Però els ocells menuts no semblen estar disposats a compartir el seu cable i es riuen d’ell per ser diferent. La seva antipatia els costarà cara i aprenen una merescuda lliçó. Aquest curtmetratge és molt útil per parlar de la tolerància i la convivència.


Els protagonistes d’aquest curtmetratge són un pescador i el seu ase. El pescador ha de portar els peixos frescs al restaurant que hi ha a dalt de la muntanya. L’ase ho sap i es nega a caminar sota aquell sol tan calorós. El pescador troba la manera de convèncer l’ase perquè es posi a caminar. Però hi han posat tanta eufòria que quan arriben a dalt veuen que els peixos els han caigut pel camí. És un curtmetratge que permet reflexionar sobre la importància de la motivació per aconseguir les coses.

  • Lebo M, One by one
    Si el que vols és demostrar que l’amistat també significa viure i compartir moments feliços (sense necessitat de molt poder adquisitiu) aquest és el curt que necessites. Aquest curt t’absorbeix des del primer moment i ens mostra un nen d’un barri amb pocs recursos que decideix compartir amb tots els seus amics i companys una ploma per dibuixar. 


Els personatges d’aquest curtmetratge són una ovella i una mena de cangur. L’ovella li explica al cangur el problema amb què es troba i el cangur li diu que s’ha de prendre les coses de manera diferent. Un curtmetratge molt útil per parlar amb els infants de la importància de creure en un mateix.

Els protagonistes d’aquest curtmetratge són dos pops que viuen enamorats en una piscina d’un restaurant costaner de Grècia. Un dia agafen a un dels dos pops per ser sacrificat i portat en un restaurant. S’inicia llavors una persecució que posarà de manifest que som capaços de fer de tot per lluitar per l’amor.

En aquest curtmetratge dos animals volen creuar un pont. El problema és que si cap dels dos cedeix el pas a l’altre, cap dels dos podrà passar. En aquell moment apareix un altre animal petit que és rebutjat de males maneres pels dos animals grossos. Aquest, enfadat davant la reacció dels dos animals, talla la corda del pont i fa caure els dos animals. En creuar el pont es topa amb un altre animal. En aquest cas els dos animals menuts es posen d’acord i els dos poden creuar el pont. Un curtmetratge que demostra que cal resoldre els problemes parlant, ja que d’aquesta manera tots hi guanyem.

Cuerdas narra una tendra història d’amistat entre un nen i una nena molt especials. És un curt molt útil per treballar els valors de la solidaritat i el respecte. Maria dona una lliçó d’humanitat i amistat inoblidable.

El protagonista d’aquest curtmetratge és un ocell que ha de vèncer les seves pors i aprendre a buscar el seu menjar. Un cop aconsegueix superar les seves pors es mostra ple de confiança i energia. Un curtmetratge molt útil per ensenyar als més menuts a superar els obstacles i les pors.
curtmetratges

La Lluna és un curtmetratge que explica la història de tres generacions: l’avi, el pare i el fill. Els adults volen explicar al xiquet la seva professió. Cada un dels adults té el seu punt de vista de com cal fer les coses i quines eines ha de fer servir. El xiquet els escolta i finalment decideix buscar la seva pròpia manera de fer les coses. Un curtmetratge molt útil per treballar amb les xiquetes i xiquets la importància de ser qui som i de buscar la nostra pròpia identitat.

·         Lava.
Un curtmetratge protagonitzat per uns volcans oceànics. Una història d’amor que té lloc durant milions d’anys. És la metàfora de saber esperar a l’amor, fins i tot, quan passen molts anys.


Aquest curtmetratge explica les aventures que viu un porquet per aconseguir menjar unes galetes. El pot de galetes està enfilat a sobre de la nevera i ell pensa un gran varietat d’estratègies per poder aconseguir agafar-les. És un curtmetratge molt divertit que segur que ens farà riure a tots. Amb el curtmetratge podem parlar amb els nostres alumnes de l’esforç i la constància.

Aquest narra una història que succeeix a Itàlia on un home  sempre toca en la mateixa plaça. Un dia apareix un rival que competeix per endur-se els diners d’una nena que hi ha a la plaça. El curtmetratge demostra que a vegades som molt competitius i per aconseguir els nostres propòsits podem ferir a altres persones.

Els protagonistes d’aquest curtmetratge són un xic i una xica que viuen la vida de manera molt diferent. Ella sempre té molta sort i en canvi a ell sempre li va tot malament. En trobar-se connecten de seguida. Un curtmetratge molt útil per parlar de com l’actitud i la confiança ens obren el camí en el nostre dia a dia.

La protagonista del curtmetratge és una nevera molt entranyable. Aquesta nevera s’ha deteriorat amb el temps. Ella decideix fugir convençuda que el seu amo la reemplaçarà. En aquest curtmetratge es treballa el valor de l’amistat.


Espere que aquest nou recull de curtmetratges et siguen útil i que els gaudiu molt amb els més menuts. Són una molt bona manera d’introduir debats al voltant dels valors i les emocions.


Un abraçada molt forta

Ja ens queda un dia menys!!Ànim!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada